Skal du arrangere dugnad? Her er ryddetipsene!

Her er 10 nyttige vårryddevettregler som kan hjelpe deg under vårens dugnad.

1. Planlegg i god tid og meld fra om hvor og når dugnaden finner sted, heng opp plakater og send ut informasjon. Ragn-Sells sorteringsskriv kan hjelpe deg på veien.

2. Bruk kart og kompass, det vil si ei liste med gjøremål i prioritert rekkefølge som kan sjekkes av underveis. Husk tusj!

3. Ta hensyn til typer avfall, slik at sorteringen blir så bra som mulig. God merking av beholdere og containere sørger for at ingen går seg vill, skilter kan lastes ned fra Ragn-Sells sorteringsveileder.

4. Se opp for elektronisk avfall samt farlig avfall som maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende. Privatpersoner kan plassere dette på en henger og levere gratis på den lokale gjenvinningsstasjonen. Pass på at avfallet er pakket inn og godt sikret under transporten. EE-avfall, småbatterier og lysstoffrør kan også leveres gratis på butikker som forhandler dette.

5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. Bestill leie av containere, beholdere for farlig avfall, EE-bur, avfallssekker o.l i god tid. Bor du ved sjøen, arranger gjerne en ekstra dugnad i fjæra, husk å ta med en håv!

6. Se an terrenget, er det for trangt for en container finnes det mange andre gode løsninger som beholdere, avfallssekker og ryddekveld med komprimatorbil eller søppeltaxi.

7. Vær forberedt på skitne hender og klær, samt all slags vær. Dropp finstasen og husk arbeidshansker til hele ryddelaget.

8. Ta trygge veivalg, har du bare litt avfall kan du spleise på container med naboen. Gjør tunge løft sammen, løft med beina!

9. Det er aldri for sent å snu, spar penger i nabolaget ved å oppfordre til gjenbruk istedenfor å kaste. Lag en stasjon for bytting hvor folk kan dele klær, møbler og annet med hverandre. Gjenbrukt er velbrukt!

10. Det er ingen skam å prioritere pauser, det er viktig med noe godt i koppen og andre godbiter underveis for å sikre godt engasjement.

Vi ønsker deg ei god vårrydding.

Sebra Forvaltning har egen avtale med Ragn-Sells, ring 22800800 eller bestill via nettbutikk på ragnsells.no

Tekst og foto: Ragn-Sells

Utskriftsvennlig for å henge i oppgangen finner du her.

 

Her kan du se andre storkundefordeler for  forvaltede borettslag og sameie. 

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv