Ikke bestill container før du har lest dette

Det finnes mange leverandører av container og andre avfallsløsninger, det kan lønne seg å gjøre noen få undersøkelser i forkant.  Har du mye som skal kastes, vil en container for blandet avfall uten vektbegrensning ofte være en god løsning.

Pass på vekten

Mange firmaer som leier ut containere til privatpersoner og boligselskaper, opererer med såkalt fastpris. Men enkelte tar ekstra betalt for eksempel for henting, bompenger og vekt på avfallet. Leser du ikke betingelsene nøye, er det fort gjort å få seg en overraskelse.

– Det er nok en del som undervurderer hvor tungt avfallet faktisk kan bli, når man fyller opp containeren med treverk, gamle møbler og andre utrangerte ting, sier markedsansvarlig Anders Ellefsen i Ragn-Sells.

Hvis utleiefirmaet har en vektbegrensning, er denne ofte satt ved 1 tonn for containere på 10 kubikkmeter. Dette er den mest populære containerstørrelsen.

– Over halvparten av containerne vi får inn av denne størrelsen veier faktisk godt over 1 tonn, så denne vektgrensen er ikke så romslig som man skulle tro, sier Ellefsen.

Ragn-Sells har valgt ikke å sette vektbegrensning på containerne, rett og slett for å gjøre det enklere å forholde seg til prisen som oppgis.

Sortér riktig

En annen ting mange glemmer, er at det ikke er alt som kan kastes i en container for blandet avfall.

– Farlig avfall som olje, maling, lakk, impregnert trevirke og batterier skal ikke oppi der. Det samme gjelder hvitevarer, småelektronikk, isolasjon, gips og dekk, for å nevne noe, sier Ellefsen.

Han anbefaler styre å henge opp et skriv i forbindelse med vårdugnaden, som informerer beboerne eller medhjelperne om hva som kan kastes i containeren, og hva som ikke skal dit. Slike ferdigutfylte informasjonsskriv kan printes ut fra nettet.

– Sorterer dere feil vil dere få en ekstra regning, uavhengig av om dere har fått en fastpris eller ikke, forklarer Anders Ellefsen i Ragn-Sells.

Det er også viktig å passe på at man ikke overfyller containeren, slik at det stikker ut ting på toppen. Da har ikke sjåføren lov til å transportere den.

Sebra Forvaltning har egen avtale med Ragn-Sells, ring 22800800 eller bestill via nettbutikk på ragnsells.no

Tekst og foto: Ragn-Sells

 

Her kan du se andre storkundefordeler for  forvaltede boligselskap.

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv