Uregistrerte motorkjøretøy forsikres

Med noen få unntak må alle typer uregistrerte kjøretøy som kan gå fortere enn ti kilometer i timen ha ansvarsforsikring. Det gjelder biler, ATV-er og arbeidsmaskiner – også de som bare blir brukt på lukket område. Endringen i bilansvarsloven angår mange, både privatpersoner, boligselskap og andre næringsdrivende. Boligselskapets ansvarforsikring er ikke tilstrekkelig, kjøretøyene må ha en egen bilansvarsforsikring.

Hovedregelen i loven om forsikring av motorvogner er objektivt ansvar, det vil si ansvar uten hensyn til skyld. Hvis man er uheldig og forvolder skade eller i verste fall en persons død, slår det objektive ansvaret inn. Det kan medføre meget store erstatningskrav.

Bakgrunnen for endringene i bilansvarsloven er utviklingen i rettspraksisen ved EU-domstolen og en tilpasning til EUs motorvognforsikringsdirektiv (2009/103/EF) – artikkel 3. Det sier at erstatningsansvar som kan oppstå ved bruk av motorvogn skal være forsikret.

Sebra Forvaltning tilbyr forsikringsrådgivning via Söderberg & Partners. Ta kontakt for å avklare om det er behov for utvidelse av boligselskapets forsikring.

 

Kontakt:

Söderberg & Partners v/Melinda Majercsik

melinda.majercsik@soderbergpartners.no

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv