Dette er viktig å tenke på før du leier en container

Klar for å rydde frem våren eller arrangere dugnad? Med noen få tastetrykk kan du spare mye penger når du skal leie container.

Opprydding i hager og på fellesområder er et tydelig vårtegn. I år er flere enn noensinne opptatt av å komme sommeren i møte med ryddige uteområder.

– Når vi sammenligner mars måned i år med samme måned i fjor, ser vi en økning på 70 prosent i bestillinger på nett. Det er tydelig at mange har fått bedre tid under pandemien. Når man tilbringer mer tid i hjemmet, velger mange å ta den store oppryddingen eller pusse opp, sier Anders Ellefsen, markedsansvarlig i Ragn-Sells.

Ikke gå i denne fellen
Containerleie gjør det enkelt å få ryddet unna alle typer avfall, som for eksempel hageavfall, byggematerialer, gips og EE-avfall i beholder. Men før du leier en container bør du sjekke vilkårene grundig.

Mange leverandører annonserer nemlig med fastpris, men så viser det seg at denne prisen kun gjelder et begrenset antall kilo med avfall. Når du fyller opp containeren kan denne grensen overskrides – og da risikerer du å få en ubehagelig overraskelse når regningen kommer.

– Leieavtalen vår er veldig lett å forholde seg til. Vi opererer med én fastpris som gjelder uavhengig av vekten på avfallet, så lenge vekten er innenfor det containeren tåler, sier Ellefsen.

Husk å sortere avfallet før det går i en container for blandet avfall. Farlig avfall som olje, maling, lakk, impregnert trevirke og batterier skal ikke oppi der. Det samme gjelder hvitevarer, småelektronikk, isolasjon, gips og dekk. Det finnes egne containere og beholdere for dette.

Ryddevett-reglene
Her er 5 gode tips som kan forenkle vårdugnaden:

  1. Ha god kunnskap om hvor avfallet skal kastes. Lag gjerne et informasjonsskriv om hva som kan kastes i den leide containeren. Ragn-Sells har laget et nyttig sorteringsskriv for blandet avfall.
  2. Skaff nødvendig utstyr for alt du skal kaste på forhånd. Bestill leie av container, beholder for EE-avfall og SmartBag avfallssekk i nettbutikken.
  3. Kildesortering under dugnaden. Se opp for EE-avfall samt farlig avfall som maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende. Dette må sorteres for seg selv.
  4. Sørg for bra smittevern. Del opp fellesområdet til boenheter, slik at folk ikke kommer for nær hverandre.
  5. Husk hansker og nødvendig beskyttelse til ryddelaget. Unngå å ta deg til ansiktet underveis, vask hender før og etter med vann og såpe.

Bestill container i Ragn-Sells sin nettbutikk, husk å benytte rabattkode SEBRA  som gir 10% rabatt

Tekst og bilde: Ragn-Sells

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv