Når kommer de nye reglene om digitale møter i borettslag og sameier?

Tekst og bilde: NBBL publisert på nbbl.no 18.1.21

De første generalforsamlinger og årsmøter starter normalt allerede i mars, så det begynner å haste. I tillegg kommer at man for tiden heller ikke kan avholde ekstraordinære møter, på grunn av strenge koronatiltak. Dette kan utsette f.eks. opptak av lån i forbindelse med større vedlikeholdsarbeider eller andre byggearbeider.

Ansvarlig departement, KMD (Kommunal- og moderniseringsdepartementet), er klar over behovet for rask fremdrift. NBBL holder kontakten med departementet, og ved kontakt mandag denne uken opplyser departementet at lovforslaget er nært forestående. I tråd med vanlig praksis i lovarbeider, kan man dessverre ikke si noe mer konkret om dato.

NBBL vil komme tilbake med mer informasjon så snart lovforslaget legges frem.

Advokat i NBBL Line C.B. Bjerkek anbefaler boligselskapene å sende ut forhåndsvarsling om de ordinære generalforsamlinger og årsmøter på vanlig måte, slik at man kommer i gang med saksforberedelsene. I varselet skal det settes en frist for innsending av saker, samt settes en dato for møtet.

– For å unngå unødige forsinkelser bør man starte forberedelsene til møtet på vanlig måte, som man pleier. Når ny lovgivning er på plass eller når møtedato nærmer seg, må styret ta stilling til om forholdene ligger til rette for å avholde et fysisk møte. Dersom koronatiltak fortsatt forhindrer et fysisk møte, kan styret utsette møtet, eller dersom lovgivningen er på plass, beslutte at møtet avholdes digitalt eller på annen måte, sier Bjerkek.

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv