Snart mulig å holde digitale årsmøter og generalforsamlinger igjen

Regjeringen har i statsråd i dag fremmet forslag til ny midlertidig lov, og ikke nye permanente regler som varslet i høringsrunden. Departementet viser til at høringsrunden avdekket problemstillinger som trenger nærmere gjennomgang før ny permanent lov kan vedtas. Det varsles derfor at man vil komme tilbake til Stortinget med en lovproposisjon høsten 2020 med permanente regler.

Forslaget skal tre i kraft så snart Stortinget fatter sine vedtak. Dette er ventet innen Stortingets siste møte før ferien 19. juni. Forslaget til midlertidig lov bygger på den tidligere korona-forskriften, med disse justeringene:

  • Fristen for å avholde generalforsamling og årsmøte utsettes til 31. august
  • Loven varer til 1. november 2020. Møter som er innkalt før 1. november, kan avholdes etter loven også etter 1. november.

– Vi er veldig glade for at det nå kommer en avklaring og et lovvedtak i løpet av kort tid. Det er forståelig at departementet trenger mer tid, og vi venter spent på forslaget til mer permanente regler som er varslet til høsten, sier advokat Line Bjerkek i NBBL.

Forslaget kan du lese her.

Dette gjelder nå

Inntil den midlertidige loven er vedtatt, har man per nå ingen lovhjemmel til å avholde digitale årsmøter eller generalforsamlinger, eller til å sende ut innkalling elektronisk uten samtykke.

Mer om det her.

Tekst og bilde: NBBL

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv