Få fremtidens bredbånd enkelt og kostnadseffektivt

For borettslag og sameier som ønsker mer stabilt bredbånd med topp hastighet, er Docsis 3.1 det enkleste, minst miljømessig inngripende og mest kostnadseffektive valget!

SØMLØS OPPGRADERING

Borettslag og sameier over hele landet kan nå nyte godt av at Get oppgraderer sitt nett og tilrettelegger for et fremtidsrettet, stabilt og kraftig bredbånd. Get legger dermed til rette for et nett som kan håndtere at beboere bruker internett på stadig flere enheter i hjemmet, til for eksempel strømming og gaming. Den ekstra gode nyheten er at borettslagene og sameiene kan velge fremtidens løsning uten å måtte grave opp hager og bakgårder. Get gjenbruker dagens infrastruktur.
– Å gjenbruke alt av kabler og infrastruktur er mest miljøvennlig og holder kostnader nede. Produksjon av nye kabler og elektronikk har store CO2-utslipp. Og med ny teknologi må du ofte grave og kjøre mye til og fra og får økt CO2-utslipp fra større kjøretøy, og fra installasjonen, forklarer Get-produktsjef Ola Jo Semb.

FULL FART PÅ NETT UTEN GRAVING

Fordelen ved å oppgradere det eksisterende bredbåndet, er at utskiftningene av elektronikk da ikke skjer i og rundt selve borettslaget eller sameiet, men i hovedsentralen til Get og i såkalte noder plassert ute.
– Skulle man skiftet ut teknologien i stedet for å oppgradere, er det omfattende, tar tid og krever mye håndverk. Det innebærer gjerne graving utenfor huset og at man må inn i alle leiligheter, ganger og kjellere for å trekke om alle ledninger i bygget. Det eneste vi bytter ut nå i leiligheten din er internettuttaket i veggen. Beboerne får en sømløs oppgradering til neste generasjons nett, forteller Semb.

SIKRER FREMTIDENS BEHOV

Etter å ha oppgradert til den nye bredbåndsstandarden i en rekke borettslag og sameier, kan produktsjef Semb slå fast at Get har funnet en løsning som tilfredsstiller selv de mest kravstore bredbåndsforbrukerne.
– Stabiliteten i nettet vil øke betydelig med oppgraderingen. Og vi kan levere tilsvarende og kanskje høyere hastigheter på opplasting og nedlasting enn på fiber. Dermed får borettslagene og sameiene så mye innhold, fart og gode kundeopplevelser som overhodet mulig for en fornuftig penge, sier Semb.

DETTE ER DOCSIS 3.1

  • Ny bredbåndsteknologi basert på den eksisterende teknologien hybrid fiber coax (HFC).
  • Med Docsis 3.1 utvider Get kapasiteten og hastigheten i eksisterende nett kraftig, med andre ord fremtidens bredbåndsløsning levert uten omfattende graving og med dagens infrastruktur.
  • Vi tilbyr mulighet for symmetriske hastigheter helt opp til 300 Mbps.
  • En parallell som kan gi et bilde på hvor kraftig oppgraderingen av nettet er, vil være at man hadde utvidet E6 med mer enn ti felt samtidig som man økte fartsgrensen.

Tekst og bilder: Get

Styret i borettslag og sameier som har spørsmål omkring dette kan ta kontakt med Get på telefon 219 00 730.

Get tilbyr egne TV- og internettpakker til Sebra Forvaltnings forvaltede lag. Ta kontakt med din forvalterkontakt for priser og mer informasjon.

Hvorfor øker felleskostnadene?

Du kjenner på en gryende irritasjon; Nytt år og …

Hvem har ansvaret når noen faller på isen utenfor blokka?

De fleste har nok falt på isen en gang, men kan n…

Forretningsførsel: spørsmål og svar

  Hva er forretningsførsel, og hva er egentl…

Gjør deg klar til målesesongen

Har du målt for høye radonverdier? Eller trenger…

Nyhetsarkiv